Tribuna: Tanatori de Tarragona. Un nou cas de corrupció a la nostra ciutat?

IMG_20170128_122459 (1)

Article de Alba Llorach Pino, membre de Podem Tarragona

Aquests dies ha sortit als mitjans de comunicació que el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona té oberta una causa sobre la gestió del Tanatori de Tarragona. Aquest és gestionat per l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona S.A. (EMSERFUMT), que està constituïda per l’empresa Funespaña que té el 49% de les accions de la societat i el 51% restant és de propietat municipal.

Entre les diferents causes que s’està investigant és que quan no hi era el metge forense, la conservació i els embalsaments de cadàvers els realitzaven els treballadors del Tanatori que no disposen de titulació ni d’autorització pertinent. També s’ha publicat que als difunts se’ls hi treia a tots els marcapassos, amb consentiment dels familiars o sense, per interès econòmic. A més, les últimes notícies apunten que durant la visita dels Mossos al tanatori es podria haver amagat documentació compromesa en una de les taquilles dels treballadors. 

Sent més de la meitat de propietat municipal no entenem com l’Ajuntament de Tarragona no era sabedor del que estava passant. I encara entenem menys, com després del que ha sortit no es dignin a donar cap explicació als ciutadans

A més, el cost d’una defunció a la província de Tarragona pot arribar a 5.300 euros, segons un estudi de la OCU de l’any 2013, i si mirem el salari mínim interprofessional d’un mes d’aquest any és de 707,60 euros. Estem parlant que estaríem pagant més de 7 vegades aquest salari. Amb la situació econòmica que molts ciutadans tenen a la nostra ciutat, ens sembla una barbaritat, moltes famílies no podrien pagar aquest cost. Nosaltres pensem que la ciutat de Tarragona hauria de tenir una funerària pública que redueixi el cost d’una defunció, i tenim a prop un ajuntament, com és el de Barcelona, que el volen crear i reduiria el cost un 30%.

No entenem que amb els sentiments i les emocions en un moment de pèrdua tant delicat com aquest, es vulgui fer negoci (que ja es fa), sinó que, a més a més, es faci de manera il·legal i no sabem del cert si amb la complaença de les institucions (ja que de moment no s’han pronunciat al respecte). Per això exigim a l’Alcalde de Tarragona que expliqui que es el que està passant al Tanatori, quina implicació hi té el consistori i també demanem una auditoria pública sobre la gestió d’aquesta empresa, més de la meitat, pública.

Considerem que no és just que els diners dels ciutadans de Tarragona estiguin en mans d’empreses privades que gestionen els serveis públics i alhora facin negoci amb els propis ciutadans.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s