Tribuna: Pàrquing Jaume I: Com sortir del forat?

IMG_20170128_122459 (1)

Article de Alba Llorach Pino, membre de Podem Tarragona

El passat dijous,  Podem Tarragona va anar com a públic a la taula rodona que organitzava el periodista Ricard Checa, director del Diari digital La República Checa, que es titulava Pàrquing Jaume I, com sortir de forat?.

Van participar Veu Ciutadana, la Plataforma Cívica d’Advocats del Camp de Tarragona, la CUP, ICV, Ciutadans, Unió i l’empresa Skyline  Parquings. El PSC i ERC estaven convidats, però no hi van assistir, havent justificat la seva absència.

Van fer una cronologia dels fets i com a present i futur queda clar que els ciutadans de Tarragona estarem pagant, fins al 2043, 1 milió d’euros cada any per aquest pàrquing que no s’ha pogut posar en funcionament mai i, a més a més, estarem pagant una maquinària que mai s’ha rebut.

Segons Veu Ciutadana i alguns partits polítics presents a la taula, existeixen certes irregularitats, com que la UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per Sistemas Alem i l’empresa Municipal d’Aparcaments de Tarragona està mal constituïda i també, que hi ha aproximadament 19 milions d’euros sense justificar. Veu Ciutadana es va personar a la causa i van explicar que estaven sols, que el seu objectiu es saber que ha passat en tot el procés de l’obra i si hi ha responsables, que siguin jutjats, però, com va la instrucció? Doncs segons Veu Ciutadana, el jutge està utilitzant tot els mitjans equivocats i no accepten les seves peticions.

En cap moment s’ha activat la policia judicial que està preparada per a delictes econòmics. També van comentar que la fiscalia està absent. Ens van explicar a tots els assistents que un pèrit va fer un informe on sortien totes aquestes irregularitats i el govern de l’Ajuntament de Tarragona va pagar 2000 euros per fer un “contra informe “per desacreditar l’anterior. Tant Veu Ciutadana com els partits polítics presents creuen que hi ha un perill real que el procés d’instrucció mori.

Des de Podem Tarragona vam fer una sèrie de preguntes als partits polítics assistents, se’ls hi va preguntar per què no es personaven a la causa si tenien coneixement de totes aquestes irregularitats, la resposta va ser igual per la majoria dels partits presents, que “la política no pot fer ingerència al poder judicial, per això està el fiscal”. Els hi vam plantejar el fet de que amb tots el casos de corrupció arreu de l’Estat i la situació anormal en la que ens trobem, si en lloc d’anar per la via judicial ho podríem fer per pressió ciutadana… la resposta va ser silenci. La CUP va ser l’únic partit que es va disculpar al tenir altres causes obertes tan importants com el Cas Inipro.

I com sortirem del forat? Doncs els regidors de l’Ajuntament de Tarragona no ho saben. A més cal dir que, el resultat d’aquesta obra faraònica, son tones i tones de ferro que, si l’Ajuntament hi volgués fer alguna obra, hauria de pagar encara més diners per treure tota aquella ferralla.

Així que la conclusió que arribem és que serà difícil trobar-hi una solució a aquest gran forat que tenim a la part alta de la cuitat i segurament, no hi haurà cap persona que sigui responsable d’aquest nyap, per això des de Podem Tarragona creiem que es necessari realitzar una auditoria pública que elabori un informe sobre el sobre cost de més de 19 milions d’euros de l’obra, així com un informe sobre la viabilitat actual del projecte.

Considerem que aquest problema es responsabilitat de les institucions municipals i que han de ser elles qui prenguin la iniciativa per dur a terme aquests informes. No es just que la nostra ciutat i el nostres veïns y veïnes hagin de pagar de les seves butxaques la mala gestió d’aquest ajuntament.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s